Peoplesprojects nieuws

Blijf op de hoogte van ons Project!

Binnen onze organisatie zijn we gespecialiseerd in het aanleggen van WiFi netwerken van HP. Het installeren van deze internet oplossingen kosten meestal veel geld, soms teveel voor een basisschool of een Non-Profit organisatie.

Peoplesprojects geeft graag advies over de juiste keuze van hardware. Vele scholen en Non-Profit organisaties weten de juiste weg niet naar de voordeligste prijs. De verschillen kunnen tot  50% goedkoper zijn als je via het juiste kanaal aankoopt. Vraag altijd advies voor je overgaat tot uw aankoop. 

Tijdens een persoonlijk gesprek geven wij graag referenties van organisaties en scholen waar wij het volledige IT-park beheren.

Wifi is tegenwoordig geen luxe meer, iedereen verwacht dat het aanwezig is.

Snelheid en/of bereik?

Er zijn twee manieren om je draadloos netwerk te optimaliseren: qua snelheid en qua bereik. Je kan een gezonde combinatie van beide bekomen, maar dat gaat niet altijd even makkelijk. Soms heb je een bestaande netwerkkabel nodig, of moet je extra apparatuur plaatsen.

Access point

Vroeger hoorde bij een router een access point, dat voor de wifi-verbinding zorgde. Maar dit is niet voldoende voor grote gebouwen. Plaats een access point in een (grote) ruimte waar je wifi slecht presteert en sluit hem aan met een netwerkkabel. Deze oplossing is voor scholen en grote gebouwen de beste oplossing.

Voor een access point heb je een netwerkkabel nodig die met je wifi-router verbonden is. Heb je dat niet, dan ben je niets met deze oplossing. En dat is spijtig, want dit is met voorsprong de beste manier om je bereik te vergroten. 

Tevens beveiligen wij uw netwerk zodat er verschillende toegangen zijn voor bezoekers, leerlingen, directie, enz.... Deze aanpassingen kunnen we naar wens uitvoeren.

Nieuwe router/modem

Het klinkt logisch dat een nieuwe wifi-router je wifi-problemen oplost, maar dat is niet altijd het geval. Je moet namelijk het juiste toestel kopen, dat effectief een verbeterd bereik heeft. Kies bij voorkeur een dual-bandrouter, zodat je zowel een 2,4 GHz- als 5 GHz-frequentie hebt. Die laatste verhoogt de snelheid gevoelig wanneer je dichtbij de router bent, maar verkleint het bereik wel. Het allerbeste wifibereik kom nog steeds van de 2,4 GHz-frequentie. Daarnaast loont het ook de moeite om de plaatsing van je router te herbekijken: dichtbij een elektriciteitskast of koperen waterbuizen geeft storingen!

Voordat je een nieuwe router koopt voor een beter wifi-bereik, is het trouwens een goed idee om aan je internetprovider een nieuw toestel te vragen met een (verbeterde) wifi-router geïntegreerd. Zo’n upgrade is normaal gratis en de plaatsing gebeurt meestal ook nog eens door de provider zelf. En dus heb je er geen extra werk mee.

Maak een afspraak

Parklaan 22 Bus 9,
2300 Turnhout

Get Direction
Contact

Tel: +(32) 14 728656
Mobile: +(32) 498156051

Email: pbols(at)peoplesprojects.be
Openingsuren

Maandag - Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: op afspraak

Zondag gesloten :)